Ambrus Alizliz.ambrus@gmail.com

Diplomámat 2010-ben szereztem az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen tanácsadás és egészségpszichológia szakirányon. Abban az évben pszichológia szakos tanárként is diplomáztam. 

Azóta a gyermekvédelem területén dolgozom. Egy évig egy szakértői bizottság munkáját segítettem gyermekek és felnőttek személyiségvizsgálatának végzésével, majd Budapestre költöztem, ahol több mint hat éve egy gyermekjóléti központ csapatát erősítem.

Itt igen széles spektrumban, a legkisebbektől a legnagyobbakig foglalkozok mind gyerekekkel, mind felnőttekkel pszichés megsegítés/támogatás célból. Mindezek mellett egy gyermekotthonban vezetek személyiségfejlesztő, toleranciafejlesztő csoportot, illetve szülőkonzultációkat is ellátok.

Szupervízió mellett család és párterápiát is vállalok, családkonzulens kollegámmal együtt.

Mindig is fontosnak éreztem tudásom, ismereteim bővítését, ezért elvégeztem az autogén tréning, valamint az alapfokú mediációs képzést. Jelenleg katatím imaginációs pszichoterápia módszerében képződöm. 

2012-ben pedig az alapdiplomáim mellé tanácsadó szakpszichológusi végzettséget is szereztem krízis tanácsadás szakirányon az ELTE-n. 2013 januárjától pedig régi vágyamat teljesítve, az integratív gyermekterapeuta képzést kezdtem el.

2014 őszétől a Pécsi Tudományegyetem klinikai és mentálhigiéniai gyermek-és ifjúsági szakpszichológus képzésére járok, amin jövő évben dipolázom.

A képzések mellett fontosnak vélem, hogy ne csak szakmai kompetenciám fejlődjön, hanem személyes önismeretem is, ezért önismeretem egyéni terápiában, pszichodráma képzéseken, valamint autogén tréningen fejlesztettem, és fejlesztem ma is. 

Magánemberként nagyon szívesen olvasok, és járok be izgalmasabbnál izgalmasabb helyeket hazánkban, és a nagyvilágban egyaránt.